Willeskop is een nieuw natuurontwikkelingsgebied dat in het hart van de Lopikerwaard ligt, halverwege de Damweg tussen Oudewater en Polsbroek. In 2002 werden de graslanden tussen de Noordzijdsekade en de Bloklandsedijk omgevormd tot dit schitterende natuurgebied. Vanaf de uitkijktoren die midden in het gebied staat, heeft u een wijds uitzicht en kunt u genieten van een waar natuurspektakel. 

Bekijk een overzicht van de wandel- en fiets routes op de site van Het Groene Hart.

Vogels spotten

Vooral in het voor- en najaar speelt Willeskop een belangrijke rol voor vogels. Duizenden vogels doen het gebied aan om zich op de grote reis voor te bereiden, om er te slapen, te rusten en te eten.
Zo komen op de droogvallende delen vele steltlopers en grutto's af en zitten in de houtkaden vele zangvogels. Voor de najaarstrek in augustus maken tientallen bruine kiekendieven gebruik van het gebied als slaapplaats, net als vele lepelaars, purperreigers, grote zilverreigers, wulpen, roofvogels en zangvogels. In de winter vormt het gebied een belangrijke slaap- en rustplaats voor duizenden eenden en ganzen.

Meer informatie kunt u vinden op de site van Vogelwacht Utrecht.

willeskop_natuurgebied